Ψάρι πλακί στο φούρνο, ...σαν της μάνας μας!

Ψάρι πλακί στο φούρνο, ...σαν της μάνας μας!

Παραδοσιακή, μαμαδίστικη συνταγή για ψάρι στο φούρνο με ντομάτα. Εύκολη και νοστιμότατη. 

Υλικά 

  • 1 μεγάλο ψάρι (σφυρίδα, κέφαλος, λαυράκι ή...) ή 5-6 ψάρια των 200-250 γρ.
  • Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο 
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες 
  • Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα 
  • Τριμμένες ντομάτες: 700 γρ. 
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/2 ματσάκι 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
  • Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Αν είναι μεγάλο το κόβετε μερίδες, αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε σε ταψάκι. 

Αραδιάζετε στο ταψί με τη σάλτσα, το ψάρι, ρίχνετε πάνω του μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 35 - 50 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος. 

Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο