Παπαρδέλες ραγού με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Παπαρδέλες ραγού με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Οιπαπαρδελες ραγού με κιμα και σάλτσα ντομάταςθα αρέσουν σίγουρα σε όλη την οικογένεια και όποιον άλλο τις δοκιμάσει. Μια εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για όλες τις εποχές. Συνδυάζεται υπέροχα με τριμμένη παρμεζάνα. Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια παπαρδέλες βρασμένες σε αλατισμένο νερό και σουρωμένες
  • 650 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μετά προσθέτεις τον κιμά. Ανακατεύεις καλά να πάρει χρώμα ο κιμάς και να μην κάνει σβόλους. Προσθέτεις την ντομάτα, την κέτσαπ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις. Προσθέτεις τον πελτέ και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά, περίπου 30 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Σβήνεις με το κρασί και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Σερβίρεις τα μακαρόνια και περιχύνεις με τον κιμά. Οι παπαρδελες με κιμα και σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμες. Καλή όρεξη.

Tips

Μπορείς να γαρνίρεις τη μακαρονάδα σου με φυλλαράκια μαϊντανού.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο