Ντοματόρυζο, τόσο παλαιομοδίτικο, αλλά τόσο νόστιμο!

Ντοματόρυζο, τόσο παλαιομοδίτικο, αλλά τόσο νόστιμο!

Υλικά

  • 500 γρ. ρύζι*
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες ή 1 κονκασέ
  • 1 κύβο ή ζωμό σπιτικό
  • Αλάτι και πιπέρι

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών τα ρύζια. Νυχάκι, γλασσέ, καρολίνα για πιο μελωμένο αποτέλεσμα, κίτρινο μακρύκοκκο για σπυρωτό, αρμπόριο που βάζουμε στα ριζότο για πιο κρεμώδες. Εγώ χρησιμοποίησα αρμπόριο.

Εκτέλεση

Κόβουμε σε καρεδάκια το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και αμέσως μετά και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν λίγο. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες ή το κονκασέ.

Ρίχνουμε τον ζωμό ή νερό με τον κύβο. Υπολογίζουμε γενικά τα υγρά να είναι 2,5 φλ. υγρό κάθε 1 φλ. ρύζι. Το μισό κιλό ρύζι είναι συνήθως 2,5 φλ., οπότε πρέπει να προσθέσουμε 6,5 φλ. νερό και τον κύβο, ή όσα φλ. ζωμό έχουμε και να το συμπληρώσουμε με νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσει.

Προσέξτε το ρυζάκι να μαλακώσει αρκετά αλλά να κρατάει λίγο και όταν το κατεβάσετε να έχει μείνει και λίγο ζουμάκι, να μην έχει απορροφήσει όλα τα υγρά γιατί έτσι καθώς θα κρυώνει θα κολλήσουν τα ρυζάκια μεταξύ τους και δεν θα είναι σπυρωτό.

Πηγή: cookeatup

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο