Σπαγγέτι µε σάλτσα από μελιτζάνες και πιπεριές

Σπαγγέτι µε σάλτσα από μελιτζάνες και πιπεριές

Υλικά 

  • 400 γρ. σπαγγέτι 
  • 500 γρ. ώριµες ντοµάτες 
  • 2 µελιτζάνες (Αργίτικες) 
  • 2 πράσινες πιπεριές 
  • 1 κρεµµύδι 
  • 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό 
  • 1 καρότο 
  • 1 κλωνάρι σέλινο 
  • λίγο βασιλικό 
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά κάππαρη 
  • 50 γρ. µαύρες ελιές 
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο πιπέρι, αλάτι 
  • λίγη σκληρή φέτα 

Εκτέλεση

Ζεµατάτε τις ντοµάτες σε καυτό νερό, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε κοµµατάκια. Ψιλοκόβετε το κρεµµύδι και το ροδίζετε µε 2 κουταλιές λάδι σε χαµηλή φωτιά και ί κατσαρόλα σκεπαστή, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Προσθέτετε το καρότο, το σέλινο και το µα'ίντανό, όλα ψιλοκοµµένα και κατόπιν τις ντοµάτες. Αλατίζετε, ρίχνετε πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζετε για 30 λεπτά περίπου σε χαµηλή φωτιά.

Πλένετε τις µελιτζάνες και τις πιπεριές και τις κόβετε σε φέτες. Βάζετε τις µελιτζάνες σε σουρωτήρι, τις αλατίζετε, και τις αφήνετε µισή ώρα για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε µε άφθονο κρύο νερό. 

Στεγνώνετε τις πιπεριές και τις µελιτζάνες και τις τηγανίζετε στο υπόλοιπο λάδι για 10 λεπτά χωρίς να προσθέσετε υγρά. Περνάτε τη σάλτσα ντοµάτα από το τρυπητό ή την πολτοποιείτε στο µπλέντερ, τη βάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις µελιτζάνες, τις πιπεριές, την κάππαρη και τις ελιές. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιµο για 20 ακόµα λεπτά. 

Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισµένο νερό, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε µε τη σάλτσα. Τα σερβίρετε αφού πασπαλίσετε µε ψιλοκοµµένο i βασιλικό και σκληρή φέτα τριµµένη.

Πηγή: mxaem6ayai

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο