Ισλί κεφτέ

Ισλί κεφτέ

Ένα κλασικό ανατολίτικο πιάτο που μπορείτε να συναντήσετε σε πολλές χώρες, όχι απαραίτητα μεσογειακές. Εδώ δίνουμε την παραδοσιακή τούρκικη συνταγή, που συνδυάζεται με δροσερό, στραγγιστό γιαούρτι για να συνοδεύσει το πικάντικο ορεκτικό σας!

Υλίκα

  • 500 γρ πλιγούρι
  • 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ αρνίσιο κιμά
  • 1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
  • λάδι (για τηγάνισμα)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον πρόβειο κιμά και το κουκουνάρι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να τραβήξει ο κιμάς όλα τα υγρά και να μείνει σπυρωτός. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, την καρυδόψιχα και το αλάτι.

Απλώνουμε το πλιγούρι σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, αλάτι και ένα ποτήρι του νερού νερό και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Πλάθουμε μικρούς μακρόστενους κεφτέδες. Με το δάχτυλό μας πιέζουμε τον κάθε κεφτέ από την μία άκρη ώστε να ανοίξουμε μια τρύπα, την οποία γεμίζουμε με το μείγμα του πρόβειου κιμά και μετά την κλείνουμε καλά.

Μόλις γεμίσουμε όλους τους κεφτέδες, βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 4-5 ποτήρια του νερού νερό και λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση το νερό τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τους βουτάμε έναν έναν σε αυγό και τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο