Τελικά αυτά τα παραδοσιακά φαγητά είναι τα καλύτερα...

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι ζεστό ζωμό κότας
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ χυλοπίτες
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει σβήνουμε με το ζωμό, ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να αφήσουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.

Το μεταφέρουμε σε πυρέξ, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις χυλοπίτες με λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

Μόλις βράσουν οι χυλοπιτες είναι έτοιμο. Σερβίρουμε καρυκεύοντας με φρεσκιτιμμένο πιπέρι. Αν θέλετε πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.