Σαρδέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα & για ούζο & για κρασί

Σαρδέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα & για ούζο & για κρασί

Υλικά 

  • 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες
  • 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σαρδέλες και κάνουμε φιλέτο, αφαιρούμε το κεφάλι και τα έντερα και τραβάμε το κόκκαλο τους με προσοχή για να μην χωρίσει το φιλέτο σε δύο κομμάτια.

Απλώνουμε τα μισά από τα φιλέτα της σαρδελίτσας σε ένα σκεύος φούρνου  που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους, φροντίζουμε να έχουμε άλλα τόσα για το πάνω μέρος του σάντουιτς μας.

Φτιάχνουμε την «γέμιση» της παντρειάς , ψιλοκόβουμε την γέμιση της λιαστής  ντομάτας, προσθέτουμε τον βασιλικό, και την ρίγανη. Εναλλακτικά μπορούμε να τα χτυπήσουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.

Απλώνουμε την σάλτσα  της λιαστής ντομάτας που μόλις φτιάξαμε με ένα κουτάλι πάνω από κάθε σαρδέλα όπως στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Από πάνω τοποθετούμε με προσοχή τα υπόλοιπα κομμάτια φιλέτου σαρδέλας. 


Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε, δεν ρίχνουμε πολύ αλάτι γιατί είναι αλμυρή και η λιαστή ντομάτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο πάνω-κάτω γκριλ για 20 – 30 λεπτά . Τις σερβίρουμε ζεστές με λίγη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο