Καλαμάρια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ανθότυρο & σπανάκι

Καλαμάρια  με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ανθότυρο & σπανάκι

Υλικά

  • 2-3 μεγάλα καλαμάρια 
  • 1/2 κιλό σπανάκι 
  • 1/2 κιλό ανθότυρο 
  • 1 αβγό 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο 
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί 
  • αλάτι

για τη σάλτσα

  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο 
  • 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες περασμένες στον τρίφτη 
  • 1 κ.τ.γ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κ.τ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμάρια. Ρίχνετε τον ανθότυρο σε ένα μπολ, ζεματίζετε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει τα νερά του. Στο μπολ με τον ανθότυρο προσθέτετε το σπανάκι, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, το οποίο σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα γεμισμένα καλαμάρια, σκορπάτε τριγύρω τα ποδαράκια και σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά (όχι παραπάνω, γιατί τα καλαμάρια σκληραίνουν).

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέτετε το βασιλικό. Περιχύνετε τα καλαμάρια και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: myworld

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο