Πίτσα αλά Ελληνικά με φέτα και ελιές

Πίτσα αλά Ελληνικά με φέτα και ελιές

Μια τραγανή, αφράτη, ζουμερή και πολύ νόστιμη Ελληνική πίτσα γεμάτη με γεύσεις της Μεσογείου. Τυρί φέτα, φρέσκια ντομάτα, τραγανά κρεμμύδια και ελαιόλαδο. Μια υπέροχη συνταγή για μια λαχταριστή Ελληνική πίτσα με εύκολη ζύμη που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά 

για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι για ζύμη πίτσας
  • 330 ml νερό ελαφρώς χλιαρό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά [25 γρ.]
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – μια πρέζα ζάχαρη

αν θες χρησιμοποιείς έτοιμη ζύμη της αρεσκείας σου.

για τη σάλτσα

  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ.φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι – μια πρέζα ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

για την επικάλυψη

  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 300 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 μέτριες ντομάτες [1 σε λεπτές φέτες και οι 2 ψιλοκομμένες]
  • 200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

για τη ζύμη

 Βάζετε σε μπολ, το χλιαρό νερό, τη μαγιά, λίγη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνετε 5-10 λ μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει η επιφάνεια.

Ρίχνετε τμηματικά, λίγο λίγο το αλεύρι και 1 1/2 κ.γ. αλάτι χτυπώντας με το μίξερ χειρός με τον ειδικό “γάντζο” σε χαμηλή ταχύτητα για 5-7 λ μέχρι έχετε μια ελαστική ζύμη. Προαιρετικά, μπορείτε να ζυμώσετε με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Αν είναι σφιχτή βάζετε 2-3 κ.σ. νερό, αν είναι κολλώδης, βάζετε 2-3 κ.γ. αλεύρι.

Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 5 λ και μετά ξαναζυμώστε για 2 λ. Καλύψτε ελαφρώς τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λ μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη ξαναζυμώνετε να “ξεφουσκώσει” και τη χωρίζετε σε 3 μπάλες ιδίου μεγέθους. Απλώστε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, με ένα πλάστη,  τη κάθε μπάλα μέχρι να διαμορφώσετε 3 στρογγυλές, λεπτές βάσεις πίτσας 0,5 εκ. πάχους η κάθε μια. Τοποθετείτε τις βάσεις πάνω σε λαδομένο ταψί στο οποίο πρόκειται να τις ψήσετε.

για τη σάλτσα

 Όση ώρα “φουσκώνει” η ζύμη φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρετε για πολύ λίγο το σκόρδο. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ντομάτες κονκασέ, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε, κλείνετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-25 λ. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την απλώνετε με ένα κουτάλι ισομερώς πάνω από τις 3 έτοιμες ζύμες στο ταψί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

για την επικάλυψη

 Τρίβετε τη μοτσαρέλα και τη πασπαλίζετε στις πίτσες πάνω από τη σάλτσα. Προσθέτετε από πάνω τις φέτες ντομάτας, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το 1/3 από τις ελιές και τη μισή θρυμματισμένη φέτα. Ψήστε τη κάθε πίτσα για 15-20 λ μέχρι να ροδίσουν.

Τις βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε πάνω σε κάθε πίτσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε κομματάκια, τις υπόλοιπες ελιές και την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα. Τις περιχύνετε με λίγο λάδι, μια καλή πρέζα ρίγανη και τις απολαμβάνετε.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο