Ρολάκια κοτόπουλου στη γάστρα!

Ρολάκια κοτόπουλου στη γάστρα!

Υλικά

  •  8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  •  8 κομμάτια γκούντα σε σχήμα και μέγεθος δάχτυλου
  •  8 λωρίδες πιπεριάς διαφορετικού χρώματος σε μέγεθος δάχτυλου
  •  8 φέτες μπέικον μακρόστενες
  •  1 κρέμα γάλακτος 200γρ.
  •  2 σφηνάκια βότκα
  •  λίγο ελαιόλαδο
  •  2 κουταλιές σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και στη θέση που ήταν το κόκκαλο βάζουμε ένα κομμάτι γκούντα και μία λωρίδα πιπεριάς. Κλείνουμε τα φιλέτα σχηματίζοντας ρολό και τυλίγουμε γύρω από το καθένα μία φέτα μπέικον στερεώνοντας την με οδοντογλυφίδες.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και γυρίζουμε τα ρολά να τηγανιστεί λίγο το μπέικον και να μοσχομυρίσει. Σβήνουμε με τη βότκα (προαιρετικά ζεσταίνουμε πρώτα τη βότκα και μόλις τη ρίξουμε στην κατσαρόλα την ανάβουμε)

Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι) και σιγοβράζουμε τα ρολά περίπου 20΄.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει.Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.


 

Πηγή: mothersblog

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο