Κολοκυθόπιτα με κολοκυθοανθούς και χλωρό τυρί Λήμνου

Κολοκυθόπιτα με κολοκυθοανθούς και χλωρό τυρί Λήμνου

Υλικά

  •  1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  •  1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  •  1 κρόκο αβγού
  •  1/2 φλιτζάνι γάλα

για τη γέμιση

  •  1 κιλό κολοκυθάκια
  •  1/2 κιλό κολοκυθοανθούς
  •  4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 φλιτζάνια τυρί χλωρό Λήμνου θρυμματισμένο
  •  1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
  •  4 αβγά
  •  3/4 φλιτζανιού τραχανά ξινό
  •  1/2 φλιτζάνι γάλα
  •  1 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  •  αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε τους κολοκυθοανθούς. Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθοανθούς και τον τραχανά. 

Ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και να μείνουν με το λάδι τους. Κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το μισό φλιτζάνι γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε σουρωτά τα μισά φύλλα κρούστας ελαφρώς βουτυρωμένα ανάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, επίσης σουρωτά. Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τον κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε την πίτα.

Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα για 45 λεπτά.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο