Κεφαλλονίτικο κοκκινιστό κοτόπουλο

Κεφαλλονίτικο κοκκινιστό κοτόπουλο

Υλικά 

  • 1-1 ½ κιλό μερίδες κοτόπουλο
  • (Από ολόκληρο κοτόπουλο ή το μέρος που προτιμάμε)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτί 500γρμ ντομάτες στο τριφτή ή πουρέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 10-15 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κύβο φρέσκου ζωμού κοτόπουλου
  • 5 κουταλιές φρέσκο βούτυρο από βάζο για μαγείρεμα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Πλένουμε τις μερίδες. Σκουπίζουμε να φύγουν όποια υγρά έχει από το πλύσιμο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και στη συνέχεια τις τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κονιάκ και γδέρνουμε καλά τον πάτο να ξεκολλήσουν όσα κρεατάκια και πετσούλες έχουν κολλήσει από το τσιγάρισμα.

Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε ζεστό νερό ισα να σκεπάζει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια με μπόλικο κεφαλοτύρι, ρύζι ή πουρέ και καλή σας όρεξη.

Tip

Αν δε θέλουμε να βάλουμε βούτυρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο αλλά θα χάσει πολύ σε νοστιμιά.



 

Πηγή: sidages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο