Κανελόνια φλορεντίν με μανιτάρια και μπέικον

Κανελόνια φλορεντίν με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά

για τα κανελόνια

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 1 kg σπανάκι
  • 1 πακέτο μανιτάρια άσπρα φρέσκα
  • 8-10 φέτες μπέικον
  • 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
  • μισή κούπα γάλα
  • μισή δόση μπεσαμέλ
  • παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την μπεσαμέλ

  • 50 gr βούτυρο
  • 40 gr αλεύρι
  • 1/2 lt γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

​Εκτέλεση

Πλένω τα μανιτάρια και το σπανάκι, και τεμαχίζω σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και το μπέικον. Σωτάρω τα μανιτάρια, το μπέικον και μετά το σπανάκι. 

Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την μπεσαμέλ και την παρμεζάνα. Ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα και γεμίζω τα κανελόνια (δεν τα παραγεμίζω, γιατί μπορεί να διαλυθούν στο ψήσιμο).

Κάθε ένα που γεμίζω το βάζω σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και στο τέλος περιχύνω με κρέμα γάλακτος που την έχω αραιώσει με γάλα, έτσι ώστε τα κανελόνια πρέπει να καλύπτονται μέχρι την μέση περίπου με υγρά.

Πασπαλίζω στο τέλος με παρμεζάνα και βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25'-30' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

για τη μπεσαμέλ
Λιώνω το βούτυρο (όχι να κάψει) και προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν αυτά τα δύο. Προσθέτω μετά λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση και να δέσει. Επειδή, τη μπεσαμέλ την χρειαζόμαστε στην γέμιση, την κάνουμε πιο αραιή. Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Πηγή: casa-dei-sapori

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο