Αφράτη κοτόπιτα με τυριά

Αφράτη κοτόπιτα με τυριά

Υλικά  

  • 1 κοτόπουλο 1½ κιλού περίπου
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά (σε λεπτές φέτες)
  • 4-5 αβγά
  • 100 ml γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο (γραβιέρα, ρεγκάτο κ.ο.κ.)
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 500 γραμ. φύλλο κρούστας
  • 3/4 - 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (λιωμένο)

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο, ώστε να το σκεπάζει. Το βράζετε σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσει καλά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε τα κόκκαλα και την πέτσα του. Xωρίζετε τα ψαχνά του σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας.

Στο μεταξύ, συνεχίζετε να βράζετε το ζωμό με τα κρεμμύδια, ώσπου να γίνουν σαν πυκνός χυλός. Pίχνετε στην κατσαρόλα το γάλα και τα ψαχνά από το κοτόπουλο. Συνεχίζετε το βράσιμο για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό.

Προσθέτετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, το τυρί, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε πολύ καλά. Στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα -ένα με βούτυρο. Απλώνετε από πάνω το μίγμα της γέμισης και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας, βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας και τη χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.

Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Σερβίρεται χλιαρή. 

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο