’’Μελωμένα" μανιτάρια & πατάτες με κρασί

’’Μελωμένα" μανιτάρια & πατάτες με κρασί

Απλό και εύκολο, αυτό το φαγάκι μπορεί να είναι από μόνο του ένα κυρίως πιάτο αλλά και ένα ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας ή το κοτόπουλο.Το φαγητό αυτό ανήκει στην Πομάκικη κουζίνα από την περιοχή της Ροδόπης και γίνεται με τοπικά μανιτάρια που τα ονομάζουν γκούγκουλ ή τσερβενούσκα, αν και η συνταγή εδώ είναι με κλασικά άσπρα μανιτάρια.

Τα μανιτάρια λοιπόν, ψημένα μέσα στο κρασί παίρνουν μια ιδιαίτερη γεύση και μαζί με την γλύκα των κρεμμυδιών, δίνουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Αν δεν τρώτε μανιτάρια, ίσως αυτή η συνταγή να σας κάνει να τα δείτε από άλλη σκοπιά!

Υλικά

  • 3 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 500 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών προαιρετικά

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε χωρίς να χαμηλώσουμε την θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε στα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το φαγητό μας σ΄ένα ταψί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό της αρεσκείας μας. Ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και το φαγητό μας να μείνει με το λαδάκι.

Πηγή: cookeatup

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο