Το τέλειο φαγητό: κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια

Το τέλειο φαγητό: κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια

Πλούσια μακαρονάδα, νοστιμότατη συνταγή και λιγότερο δύσκολη απ' ότι ακούγεται. Το ψήσιμο των κεφτέδων στο φούρνο την κάνει πιο ελαφριά. 

Υλικά

για τους κεφτέδες

  • Ανάμεικτο κιμά: 500 γρ. 
  • Αυγό: 1 μέτριο 
  • Τριμμένη παρμεζάνα: 2 κουταλιές 
  • Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα 
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι 
  • Ξερό βασιλικό: 1/2 κουταλάκι 
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι 
  • Τριμμένο ξερό ψωμί: 4 κουταλιές 
  • Πιπέρι: όσο σας αρέσει 

 για τη σάλτσα

  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο 
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες 
  • Ξερή ρίγανη: 1 κουταλάκι 
  • Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι 
  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές 
  • Ξεφλουδισμένη και τριμμένη ντομάτα: 700 γρ. 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί 
  • Ζάχαρη: 1 πρέζα 

για τα μακαρόνια 

  • Σπαγγέτι: 500 γρ. 
  • Για τηγάνισμα ελαιόλαδο: όσο πάρει 

Εκτέλεση

Ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και πλάθεται μικρά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην καεί το σκόρδο. Σε 4 - 5 λεπτά, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά και προσθέτετε τα κεφτεδάκια. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Από πάνω βάζετε τη σάλτσα με τους κεφτέδες και σερβίρετε. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο