Απολαυστικά γεμιστά με κιμά και ρύζι

Απολαυστικά γεμιστά με κιμά και ρύζι

Ένα υπέροχο παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Μια συνταγή για ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι. Μυρωδάτα αγνά υλικά με τη προσθήκη κιμά για επιπλέον γεύση. Συνοδεύστε το με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα και πραγματικά απολαύστε το.

Υλικά

  • 6 ντομάτες ώριμες, μέτριες
  • 6 πιπεριές πράσινες κατάλληλες για γεμιστά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 13 κ.σ. τύπου Καρολίνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ντοματοχυμό [400 ml]
  • 5-6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη [προαιρετικά]
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε τις ντομάτες και με μια οριζόντια τομή από τη μεριά του κοτσανιού κόβετε τα καπάκια τους και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη σάρκα τους, κόβετε τη μισή σε μικρά κυβάκια και πολτοποιείτε την υπόλοιπη στο multi μαζί με τα ζουμιά της. Κόβετε τα καπάκια και από τις πιπεριές και τα κρατάτε στην άκρη. Αφαιρείτε προσεκτικά και πετάτε τους σπόρους και τις τρυπάτε με τη μύτη ενός μαχαιριού 3-4 φορές περιμετρικά. Βάζετε πιπεριές και ντομάτες μέσα στο ταψί και πασπαλίζετε το εσωτερικό τους με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και, αφού τον γυρίσετε για λίγο στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, ρίχνετε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Προσθέτετε τα κυβάκια της ντομάτας, το μισό ντοματοχυμό, λίγη ζάχαρη και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να πάρει μια δυο βράσεις και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές χωρίς να τις ξεχειλίσετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους.

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε ανάμεσα στις ντομάτες και τις πιπεριές. Περιχύνετε το υπόλοιπο λάδι και τον υπόλοιπο ντοματοχυμό στις πατάτες και σε όλο το φαγητό στο ταψί. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη των υγρών να φτάνει τα δύο δάχτυλα.

Πασπαλίζετε τα γεμιστά με την τριμμένη φρυγανιά [προαιρετικά], σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για 1/2 ώρα ακόμη ξεσκέπαστο, να ξεροψηθεί από πάνω.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο