Γύρος στη λαδόκολλα

Γύρος στη λαδόκολλα

Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα λαδόκολλας
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.

Τύπος συνταγής: Καθημερινό τραπέζι,Οικονομικές, Ορεκτικά – Μεζέδες,Φούρνου, ΧοιρινόTags: γύρος, λαδόκολλα, πανσέτα,χοιρινή πανσέτα, χοιρινό

Συνταγή:Δημήτρης Σκαρμούτσος Φωτογραφία: Αναστασία ΑδαμάκηFood Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο