Όσο ακόμη προλαβαίνετε: Καλοκαιρινά λαχανικά στο φούρνο

Όσο ακόμη προλαβαίνετε: Καλοκαιρινά λαχανικά στο φούρνο

Όλα τα χρώματα του Καλοκαιριού στο πιάτο σας. Είναι μία έξυπνη ιδέα να ψήσεις στο φούρνο όλα τα λαχανικά της εποχής. Ότι μας δίνει η φύση είναι πάντα το καλύτερο…

Υλικά

  • 3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2-3 μεσαία κολοκυθάκια
  • 1 μεσαίο κίτρινο κολοκυθάκι
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 1  ντομάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ιταλικό τυρί ή άλλο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε και τα δύο σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Ενώ το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρονται, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Αλείφουμε το εσωτερικό ενός 20×20 τετράγωνου ή στρογγυλού ταψιού με λάδι. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το τσιγαρισμένο λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τοποθετούμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά στο ταψί κατακόρυφα, σε ένα εναλλασσόμενο σχέδιο. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε την κορυφή με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο