Κοτόπουλο Μαρένγκο, συνταγή με ιστορία!

Κοτόπουλο Μαρένγκο, συνταγή με ιστορία!

Το κοτόπουλο Μαρένγκο είναι ένα πιάτο που ονομάστηκε προς τιμήν της φημισμένης νίκης του Βοναπάρτη κατά των Αυστριακών στην τοποθεσία Μαρένγκο του Πιεμόντε.

Yλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας κονιάκ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 4 καραβίδες (προαιρετικά)
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση


Βάζετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μεσαία φωτιά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Περιχύνετε το κοτόπουλο με το κονιάκ και αφήνετε να εξατμιστεί. Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιάτο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 5'.

Προσθέτετε σκόρδο, θυμάρι, τις ντομάτες, τον πελτέ και σιγοβράζετε για 5'. Βάζετε το κοτόπουλο με τα ζουμιά του μέσα στη σάλτσα και τοποθετείτε τις καραβίδες από πάνω. Προσθέτετε νερό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζετε. Σιγοβράζετε για 20'. Κόβετε το ψωμί σε μπαστούνια του 1 εκ. Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Τηγανίζετε το ψωμί, μέχρι να ροδίσει. Μετά τηγανίζετε τα αβγά και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε στα πιάτα από ένα μπούτι κοτόπουλου με σάλτσα και μία από τις καραβίδες. Τοποθετείτε διπλά μερικά μπαστουνιά ψωμιού και από πάνω ένα αβγό. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

 

Πηγή: enet

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο