Ανέλπιστη νοστιμιά: Χόρτα γιαχνιστά με φέτα!

Ανέλπιστη νοστιμιά: Χόρτα γιαχνιστά με φέτα!

Υλικά

  • 1000 gr. διάφορα χόρτα βλήτα, λάπατα, ραδίκια, σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  •  Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  •  Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •  Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει. Ζεματάμε τα χόρτα για 10 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τις ντομάτες.

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Τέλος προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό ή λίγο περισσότερο αν θέλουμε τα χόρτα καλοβρασμένα. Σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αποσύρουμε. 

Σερβίρουμε με τρίμματα από φρέσκια μυζήθρα, ανθότυρο ή φέτα!

Πηγή: funkycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο