Παπαρδέλες με ψιλοκομμένο χοιρινό και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Παπαρδέλες με ψιλοκομμένο χοιρινό και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Νομίζω η εικόνα σας βάζει λίγο στο κλίμα της γεύσης. Όλες όμως οι απορίες λύνονται φυσικά με μία μπουκιά… Αυτό που μου αρέσει στο πιάτο αυτό είναι το ψιλοκομμένο χοιρινό μέσα στην σάλτσα, δίνει φοβερή γεύση και ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα. Όσο για την σάλτσα τα λόγια είναι περιττά, έχει τέλεια γεύση με μικρές πικάντικες πινελιές.

Παπαρδέλες με χοιρινό και πικάντικη σάλτσα κόκκινου κρασιού. Μοναδικές…

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό, κοιλιά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 1 πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10 μεγάλες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1,5 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 700γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 400γρ. παπαρδέλες
  • μικρά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
  • τριμμένο τυρί Pecorino για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 240°C.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε μικρούς κύβους το χοιρινό (περίπου 2 εκατοστά). Το ρίχνουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τους σπόρους μάραθου, μία πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί το κρέας με το μείγμα. Το βάζουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, έπειτα μειώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.

Όταν θερμοκρασία του φούρνου φτάσει τους 180˚C, κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα μαζί με χοιρινό, το κρέας θα είναι έτοιμο 30 λεπτά νωρίτερα.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι κρασί, ξύνοντας τα κομμάτια στον πάτο του σκεύους, προσθέτουμε έπειτα τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα φύλλα βασιλικού και την σάλτσα ντομάτας.

Ρίχνουμε τις ψητές ντομάτες σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο, το ρίχνουμε στην σάλτσα ντομάτας μαζί με το κρασί και το υπόλοιπο χοιρινό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτουμε το υπόλοιπο χοιρινό σε κύβους στην σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί.

Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με την σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και φύλλα βασιλικού.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο