Μακαρόνια στο φούρνο με ΄΄μαγική΄΄ κρούστα

Μακαρόνια στο φούρνο με ΄΄μαγική΄΄ κρούστα

Απίστευτα νόστιμη και πλούσια συνταγή με μακαρόνια, κρέμα και μπέικον. Η απλή, αλλά και νόστιμη επικάλυψη, κάνει τη συνταγή πολύ εύκολη και εξαιρετική! 

Υλικά

 για τα ζυμαρικά

  • Χοντρά μακαρόνια: 500 γρ. 
  • Φρέσκια κρέμα: 500 ml 
  • Γάλα: 1 κούπα 
  • Ψιλοκομμένο μπέικον: 100 γρ. 
  • Τριμμένο σκληρό τυρί: 100 γρ. 
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 κουταλιές σούπας 
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 

 για την επικάλυψη

  • Ψωμί του τοστ: 3 φέτες 
  • Τριμμένο σκληρό τυρί: 40 γρ. 
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 2 - 3 πρέζες 
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη: 2 κουταλιές σούπας 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή κεραμικό σκεύος φούρνου. 

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όση ώρα γράφει το πακέτο. Τα στραγγίζετε και τα ξαναγυρίζετε στην κατσαρόλα. 
Προσθέτετε την κρέμα, το γάλα, το τυρί, το μαϊντανό, το μπέικον, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί. 

Χτυπάτε το ψωμί στο μπλέντερ να γίνει ψίχουλα. Προσθέτετε το τυρί, και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε τα μακαρόνια σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκορπίζετε από πάνω το βούτυρο σε κομματάκια. 

Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια. Το σερβίρετε ζεστό. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο