Μοσχαράκι με πατάτες, και της κατσαρόλας και του φούρνου

Μοσχαράκι με πατάτες, και της κατσαρόλας και του φούρνου

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι (από σιδηρόδρομο, κομμένο σε όσα κομμάτια είναι τα κόκαλα)
  • 6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μπολάκι αλεύρι για το κρέας
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Θα χρειαστούμε μια βαριά μεταλλική γάστρα ή μια αντίστοιχη επίπεδη σχετικά κατσαρόλα που να μπορεί να μπει στον φούρνο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το περνάμε από το αλεύρι, που το έχουμε βάλει σε ένα πιάτο. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη γάστρα και σοτάρουμε καλά το κρέας σε αυτό και από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά συνολικά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά επιπλέον. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά, ξύνοντας τη βάση της γάστρας.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε το κρέας με λαδόκολα και στη συνέχεια σκεπάζουμε τη γάστρα. Τη βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε το κρέας για 2 ώρες

. Στη συνέχεια ξεφουρνίζουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες. Τη βάζουμε ξανά στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μία ώρα ακόμα. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο