Ρολάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα & πάστα ελιάς

Ρολάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα & πάστα ελιάς

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κουταλιές πάστα ελιάς
  • κόκκους κόκκινου, μαύρου και λευκού πιπεριού
  • ειδικό σπάγκο μαγειρικής
  • 2-3 κουταλιές μαργαρίνη για το άλειμμα
  • κλωναράκια μαϊντανού

Εκτέλεση

Ξέπλυνε τα φιλέτα και χάραξέ τα με ένα μαχαιράκι, ώστε να ανοίξουν στη μέση. Μετά τοποθέτησέ τα ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και χτύπησέ τα ελαφρά με το ειδικό σφυράκι, ώστε να ανοίξουν.

Βάλε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, την πάστα ελιάς και ανακάτεψε, ώστε να ενωθούν. Άπλωσε τα διαπλατυσμένα φιλέτα σου σε μια επιφάνεια, άλειψε με λάδι και άπλωσε πάνω στο καθένα λίγο από το μείγμα με το πάστα ελιάς.

Ωραία, αλλά ο τίτλος της συνταγής λέει για ρολάκια. Οπότε, τύλιξε τα φιλέτα σε ρολό και σταθεροποίησέ τα με το σπάγκο. Στη συνέχεα άλειψέ τα εξωτερικά με ελαιόλαδo, πέρασέ τα από ένα πιάτο όπου έχεις φροντίσει να απλώσει τους κόκκους πιπεριού, για να κολλήσουν πάνω στα φιλέτα, και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψάκι αλειμμένο με μαργαρίνη.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μετά βγάλε τα ρολάκια από το φούρνο, αφαίρεσε το σπάγκο και σέρβιρε πάνω σε κλωναράκια μαϊντανού.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο