Μια ιδιαίτερη γεύση, χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Μια ιδιαίτερη γεύση, χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό (μπούτι)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 9-10 μανιτάρια άσπρα
  • 120 γρ. μέλι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • κάρδαμο
  • εστραγκόν
  • γλυκάνισο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες. Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 . 

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κρέας και βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αφού τσιγαριστούν βάζουμε ξανά το κρέας. 

Προσθέτουμε το μέλι και πορτοκάλι και μετά τα μπαχαρικά. Μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε την φωτιά χαμηλά και αφήνουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. 

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι (μπασμάτι) ή με τηγανιτές πατάτες.

Πηγή: all-in-one-page

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο