Πιτάκια στο τηγάνι με σύγκλινο και φέτα

Πιτάκια στο τηγάνι με σύγκλινο και φέτα

Υλικά

για την ζύμη

  • 3 φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι 
  • 1 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο

για την γέμιση

  • τυρί φέτα 1 φλ.τσαγιού (τριμμένη με τα χέρια)
  • σύγκλινο (καπνιστό χοιρινό Μάνης) 
  • 2 φλ.τσαγιού σε μέτρια κομμάτια
  • λίγο πιπέρι

για το τηγάνισμα

  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αυγό, λίγο αλάτι και το γάλα. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη, (κολλάει πολύ ελαφρά στα χέρια, μην βάλετε άλλο αλεύρι). Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Κόβουμε το σύγκλινο σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το τυρί και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ισομεγέθη μπαλάκια (στο μέγεθος περίπου ενός μεγάλου μανταρινιού)

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και με τα χέρια μας (ανοίγει πολύ εύκολα) το ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι μέτριου πάχους. Βάζουμε στο κέντρο 2 γεμάτες κ.σ. από την γέμιση, παίρνουμε τις άκρες τις φέρνουμε στο κέντρο και κλείνουμε καλά.

Αφού τα κλείσουμε πιέζουμε από πάνω με την παλάμη μέχρι να γίνουν στρογγυλά πιτάκια μέτριου πάχους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης.

Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο (περίπου 1 φλ.τσαγιού) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά (αφού ζεστάθηκε καλά το λάδι χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας.)
Βάζουμε ένα πιτάκι και το τηγανίζουμε καλά (και από τις 2 μεριές), μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.

Το βγάζουμε και το βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα.
 

Πηγή: mykonosticker

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο