Οι πιο πετυχημένες πατατοκροκέτες

Οι πιο πετυχημένες πατατοκροκέτες

Υλικά

  • 1 1/2  πατάτες  
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών  
  • 2 αυγά για πριν το τηγάνισμα
  • Αλεύρι συνήθως 7 κουταλιές τις σούπας αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αν το μείγμα μας είναι αραιό.
  • 1 κουταλιά σούπας Μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι σκληρό τυρί τύπου κεφαλοτύρι κεφαλογραβιέρα τριμμένο
  • 5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο  
  • Φρυγανιά τριμμένη για πριν το τηγάνισμα
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
  • Αλατοπίπερο
  • Αλεύρι για πριν το τηγάνισμα 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και αφού τις στραγγίσουμε τις πολτοποιούμαι με ένα πιρούνι.

Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε  το κρεμμυδάκι,το μπέικινγκ  πάουντερ,το κεφαλοτύρι,τον μαϊντανό ,το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο τους κρόκους αυγών και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας  με το χέρι η με ένα κουτάλι.

Αλεύρι τόσο όσο να πλάθετε κεφτεδάκι . Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει γύρω στα 20 λεπτά.

Με ένα κουτάλι η με το χέρι παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε σε κροκέτες μεγέθους μεγαλύτερο από καρύδι.
Αφού πλάσουμε όλες τις κροκέτες τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά τα βουτάμε στα χτυπημένα ολόκληρα αυγά  και τέλος πανάρισμα στην φρυγανιά.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, να είναι αρκετό, να κάψει (να μην καπνίσει), ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρέ.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το περιττό λάδι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο ζαμπόν  

Πηγή: mageirikikaisintages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο