Μελιτζάνες με κιμά στο ’’νταβά’’

Μελιτζάνες με κιμά στο ’’νταβά’’

Υλικά

  • 10 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 συσκευασία ντομάτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνω τις μελιτζάνες, τις πλένω και καθαρίζω τα κοτσάνια τους. Κόβω μια μικρή ροδέλα από την κάθε άκρη της μελιτζάνας και χαράζω την κάθε μελιτζάνα κατά μήκος ώστε να σχηματιστεί τσέπη αλλά να μην κοπεί.Αφαιρώ λίγη από την ψίχα της μελιτζάνας, αλατίζω τα ανοίγματα και τις αφήνω να ξεπικρίσουν για μισή ώρα.

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτω και τον κιμά και τσιγαρίζω ώσπου να αλλάξει χρώμα. Ρίχνω την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και λίγο νερό , ανακατεύω κι αφήνω να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω να κρυώσει.

Ξεπλένω τις μελιτζάνες και με ένα κουταλάκι γεμίζω με τον κιμά στα ανοίγματα. Στον πάτο μιας φαρδιάς χαμηλής κατσαρόλας(νταβάς) στρώνω τα κοτσάνια και τα κομματάκια από τις μελιτζάνες που αφαίρεσα στο καθάρισμα και τοποθετώ τις γεμισμένες μελιτζάνες στη σειρά τη μια δίπλα στην άλλη. Σταυρωτά από πάνω τοποθετώ τη 2η σειρά μελιτζάνες. Περιχύνω με τον υπόλοιπο κιμά. Ρίχνω λίγο λάδι ακόμα κι αν θέλω συμπληρώνω αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζω κι αφήνω να βράσουν μέχρι το φαγητό να μελώσει.

Πηγή: trome

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο