Κοτόπουλο....σουφλέ με γιαούρτι

Κοτόπουλο....σουφλέ με γιαούρτι

Με φιλέτα κοτόπουλου και μια χούφτα υλικά φτιάχνουμε ένα ψευτοσουφλέ, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 

Υλικά 

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
  • 500 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα καλά
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια τριμμένα στο multi
  • 150 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση πικάντικη, χοντροτριμμένη
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι ή πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο                                                                                                         

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία τα φουντούκια και τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε (προσέχουμε μην μας αρπάξου) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά, προσθέτουμε το λάδι, τα κομμάτια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 - 7 λεπτά. 

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρι ή την πάπρικα, ανακατεύουμε να σκορπίσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους και αποσύρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Μεταφέρουμε το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως και συνοδεύουμε με μια μαρουλοσαλάτα.
 

Πηγή: mytaste

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο