Ρολό κιμά με ψητά ντοματίνια

Ρολό κιμά με ψητά ντοματίνια

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασσικά μπιφτέκια αυτή η συνταγή είναι αυτό που ψάχνεται. Δίνει στον κιμά γεύση χωρίς την προσθήκη λιπαρών στοιχείων. Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε σάλτσα θέλετε ώστε να δώσει στη γεύση το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Πέρα από την γεύση ο τρόπος αυτός μαγειρέματος του κιμά κάνει το φαγητό πιο ζουμερό και απολαυστικό. Κάντε τον βαρετό κιμά απολαυστικό με αυτήν την συνταγή… Καλά μαγειρέματα!

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire (ή μία σάλτσα γλυκόξυνη της αρεσκείας σας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (αποξηραμένο)
  • χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 450γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 230γρ. χοιρινό κιμά
  •  450γρ. ντοματίνια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.  Χτυπάμε ελαφρά  ¼ φλιτζάνι κέτσαπ και την καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.

Ανακατεύουμε τη βρώμη και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε έως ότου η βρώμη μαλακώσει, 5 λεπτά. Χτυπάμε τ αυγά, κρεμμύδι, σάλτσα Worcestershire, το θυμάρι, το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι κέτσαπ, ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Προσθέτουμε το βοδινό και χοιρινό κρέας και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα 22-30 εκατοστών ή 3 λίτρων ταψί σε μορφή  12-20 εκατοστών οβάλ σχήματος. Αλείφουμε το ρολό στην την κορυφή και τις πλευρές του με το μείγμα της κέτσαπ. Τοποθετούμε τα ντοματίνια περιμετρικά του ταψιού.

 Ψήνουμε μέχρι το θερμόμετρο που έχουμε εισάγει στο κέντρο του ρολού κρέατος δείξει 73 ° C, 40 έως 50 λεπτά. Το αφήνουμε  5 λεπτά να κρυώσει πριν το τεμαχίσουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο