Τόνος με κρούστα σησαμιού, άλλη γεύση!

Τόνος με κρούστα σησαμιού, άλλη γεύση!

Υλικά 

  • 4 φέτες φιλέτο τόνου, πάχους 2 εκ. (σύνολο 700 γρ. περίπου)
  • 3 κουταλιές σησάμι
  • 2 κουταλιές μαυροκούκι
  • 1 κουταλιά λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή σησαμέλαιο)
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια φετάκια για γαρνίρισμα
  • Αλάτι.

 για την πικάντικη σως με γουασάμπι*

  • 2 κουταλιές σόγια σος
  • 2 κουταλιές φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά ξίδι ρυζιού
  • 1 κοφτό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 3 (κοφτά) κουταλάκια μέλι
  • 1 - 1½ κοφτό κουταλάκι (ανάλογα με την προτίμησή σας) γιαπωνέζικη πάστα γουασάμπι (Wasabi Paste)
  • ½ κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

*Μπορείτε και να αγοράσετε έτοιμη σως για μεγαλύτερη ευκολία και πολύ λιγότερο χρόνο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την πικάντικη σος με γουασάμπι: Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τη σόγια σος με το χυμό του πορτοκαλιού, το ξίδι ρυζιού, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μέλι και το γουασάμπι και ανακατεύετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το τζίντζερ και το κρεμμυδάκι. Κρατάτε τη σος στην άκρη.

Αναμιγνύετε σε ένα πιάτο το σησάμι με το μαυροκούκι. Αν θέλετε, μπορείτε να τετραγωνίσετε ελαφρά τα φιλέτα του στέικ (δεν είναι απαραίτητο). Τα αλατίζετε και ύστερα τα τυλίγετε μέσα στο μίγμα του σησαμιού, φροντίζοντας να πιάσουν καλά, παντού.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια/δυνατή φωτιά και βάζετε μέσα το λάδι. Το στριφογυρίζετε για να πάει το λάδι σε όλο τον πάτο του τηγανιού και προσθέτετε τα φιλέτα του τόνου.

Τα ψήνετε για 2 - 4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλετε και τα σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένα με φρέσκο κρεμμυδάκι και τα συνοδεύετε με την πικάντικη σος.
 

Πηγή: philenews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο