Κοτόπιτα με μανιτάρια και μπέικον

Κοτόπιτα με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά

  • 1.200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 300 γρ. μπέικον κομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα φύλλα σφολιάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

για την κρέμα

  • 3 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. γάλα
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά, χωρισμένα ( κρατάμε 1 κ.σ. ασπράδι)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σ' ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον και, όταν καλοψηθεί, το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και πετάμε το λίπος. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3 περίπου λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το ζωμό και το βούτυρο να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Σ' ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα, ενώ σ' ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε τ' αυγά.

Μόλις πάρει βράση ο ζωμός, κατεβάζουμε από το μάτι προσθέτουμε αμέσως το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα και επιστρέφουμε στο μάτι μέχρι να αρχίσει να πήζει, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μη σβολιάσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα στο κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, με προσοχή στο αλάτι γιατί τόσο η φέτα όσο και το μπέικον είναι ήδη αλμυρά.

Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί, έτσι ώστε να καλύψει και λίγο τα τοιχώματα και αδειάζουμε το μείγμα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, βρέχοντας με ένα πινέλο τα άκρα και των δύο φύλλων και πιέζουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν γύρω-γύρω.

Σ' ένα μικρό μπολ χτυπάμε 1 κουταλιά νερό με το ασπράδι που κρατήσαμε και απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190C, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη. 

Πηγή: cookandfeed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο