Ψάρι ’’αλά σπετσιώτα’’ φούρνου

Ψάρι ’’αλά σπετσιώτα’’ φούρνου

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι σε φέτες, συναγρίδα, σφυρίδα ή ότι είδος θες)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο ψιλές φέτες
  • 1 κουταλιά πελτέ Pummaro
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ή μια κονσέρβα ντοματάκια Pummaro ή 2 φλυτζάνια σπιτική ντομάτα
  • Τον χυμό από 2 λεμόνια
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθάρισε και πλύνε τις φέτες του ψαριού, αλάτισέ τις, πέρασέ τις κι από το αλεύρι και μετά βάλ' τις στο ταψί, πασπαλίζοντάς τις με το μαϊντανό και το σκόρδο.

Μπορείς τώρα να καταπιαστείς με τη σάλτσα: αραίωσε τον πελτέ με λίγο νερό, πρόσθεσε τις μισές τομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, και περίχυσε με τη σάλτσα τις φέτες του ψαριού.

Ό,τι τομάτες μείνανε, κόψ΄τις σε ροδέλες και βάλ΄τις πάνω στις φέτες του ψαριού -για γεύση και για ομορφιά.

Βάλε τώρα το ταψάκι με τα ψάρια να ψηθεί για 20-30λεπτά(ανάλογα πως τα θέλεις) στους 180 βαθμούς περίπου, σε φουρνο που έχεις προθερμάνει στους 250°C, και σέρβιρέ τα είτε ζεστά είτε κρύα -όπως σας αρέσει.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο