Κριθαράκι με λουκάνικα

Κριθαράκι με λουκάνικα

Υλικά

  • 500 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο + 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς. Πλένουμε τις τομάτες, την πιπεριά και την καυτερή πιπερίτσα κι αφού τα στραγγίσουμε, τα ψιλοκόβουμε. Αφαιρούμε από τα λουκάνικα την μεμβράνη και ψιλοκόβουμε.

Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του al dente. Το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε, βάζουμε 2 κουταλιές λάδι κι ανακατεύουμε.

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Μετά προσθέτουμε τα τοματάκια, τις ντομάτες και την πράσινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, τα λουκάνικα, τη ζάχαρη, αλάτι και 1 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20’-25’.

Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα λουκάνικα σε πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε και τη μαργαρίνη.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10-20’ μέχρι να μείνει το φαγητό μας με ελάχιστα υγρά. Σερβίρουμε με χοντροτριμμένο φρέσκο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Πηγή: cookandfeel

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο