Ναι, ντάκος με τόνο. Εμπνευσμένη νοστιμιά!

Ναι, ντάκος με τόνο. Εμπνευσμένη νοστιμιά!

Είναι ιδανικός επίσης για ένα τραπέζι σαν ορεκτικό. Όλοι θα λατρέψουν την ιδιαίτερη γεύση αυτού του ντάκου. Δοκίμασε αυτή την πανεύκολη συνταγή που σίγουρα θα απολαύσεις.

Υλικά

  • 1 μικρό φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι καλά στραγγισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 ντάκους στρογγυλούς
  • 1 κυπελάκι τυρί κότατζ

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά εκτός από τους ντάκους σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Αφήνεις να μαριναριστούν περίπου 30 λεπτά.

Βρέχεις τους ντάκους με λίγο νερό και τοποθετείς σε πιάτα. Μοιράζεις το κότατζ και γαρνίρεις με την τονοσαλάτα.

 Ο ντακος με τονο είναι έτοιμος για σερβίρισμα. 

Tips: Καλό είναι να σερβίρεις αμέσως για να μην προλάβει να μαλακώσει πολύ ο ντάκος.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο