Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη συνταγή. Μπουτάκια κοτόπουλου “μπουγιουρντί”. Ένα πικάντικο φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για τα τραπέζια με τους καλεσμένους σας. 

Υλικά 

  • 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα 
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. καγιέν ή μπούκοβο καυτερό
  • 400 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτια (μπούτι – καπάκι) και το σοτάρουμε σε βαθύ μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2′-3′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε και το ντοματοπελτέ και σοτάρουμε μισό λεπτό ακόμα ανακατεύοντας να διαλυθεί ο πελτές και να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15′ περίπου. Προσθέτουμε το καγιέν ή μπούκοβο, ανακατεύουμε αφήνουμε στη φωτιά  για 2′ ακόμα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος ή σε 4 ατομικά πήλινα σκεύη και σκεπάζουμε από πάνω με τις λεπτές φέτες της φέτας και της μοτσαρέλας.

Βάζουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20′-25′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρώς. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.