Τα κανελόνια αλλιώς, με λουκάνικα και πράσο

Τα κανελόνια αλλιώς, με λουκάνικα και πράσο

Υλικά

  • 18 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)

για τη γέμιση

  • 400 γρ. λουκάνικα χοιρινά κομματιασμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 180 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 160 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε κατόπιν τα κομματιασμένα λουκάνικα. Ανακατεύετε μέχρι να καβουρντιστούν και προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.

Ρίχνετε μέσα λίγη μπεσαμέλ, το μαϊντανό και τη μισή τριμμένη γκούντα. Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση των λουκάνικων και τα κόβετε λοξά στη μέση.

Σε ένα πυρίμαχο οβάλ ταψί ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ. Τοποθετείτε τα κανελόνια όρθια με τη λοξή πλευρά προς τα πάνω και περιχύνετε ανάμεσά τους με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με το ρεγκάτο και την υπόλοιπη γκούντα. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄ μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο