Παστίτσιο κοτόπουλο με πένες ολικής

Παστίτσιο κοτόπουλο με πένες ολικής

Υλικά

  • 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
  • 180 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 πιπεριά μεγάλη πράσινη σε κύβους
  • 200 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

εύκολη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. βιτάμ
  • 40 γρ. κασέρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά να μείνει με ελάχιστα ζουμιά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες για 9 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα λαδώνουμε ελάχιστα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν. 

για την μπεσαμέλ: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να αρχίζει να πήζει, τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βιτάμ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

Κτυπάμε ελαφρά τα αυγά και αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αυγά λίγο λίγο, ανακατεύοντας γρήγορα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Συναρμολογούμε το παστίτσιο. Στην κατσαρόλα που έχουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε 120 γρ. από το κασέρι και 3/4 της κούπας από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε να καλύψουν όλα τα μακαρόνια.

Σε ένα λαδωμένο ταψί 28Χ30 στρώνουμε τα μισά μακαρόνια να καλύψουν καλά την επιφάνεια. Με ένα κουτάλι σκορπάμε πάνω από τα μακαρόνια τον κιμά κοτόπουλου και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.Καλύπτουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τακτοποιούμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Τέλος περιχύνουμε την επιφάνεια με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Της Mari Beika

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο