Σπαγγέτι φούρνου με κοκκινιστά κεφτεδάκια

Σπαγγέτι φούρνου με κοκκινιστά κεφτεδάκια

Μια υπέροχη και χορταστική μακαρονάδα για όλη την οικογένεια. Φτιάξτε μπόλικη γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή!

Υλικά

  • 1-1,2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο
  • 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 μεγάλο αυγό 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 800 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας της αρεσκείας σας
  • 450 γρ. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες ή τριμμένη 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά, κάνουμε το μείγμα μια μπάλα και το αφήνουμε σκεπασμένο για περίπου 30 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε περίπου 28 κεφτέδες, αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε ελαφρά, να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. 

Αφαιρούμε το περιττό λάδι και ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν. 

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε τα μακαρόνια με  τη σάλτσα σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω τα κεφτεδάκια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα στην οποία μαγειρεύτηκαν τα κεφτεδάκια και απλώνουμε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας σε μια στρώση (αποφεύγοντας τις άκρες). Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 20-25 λεπτά.

Πηγή: arttable

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο