Μπουτάκια κοτόπουλου με ντομάτες και ελιές στο φούρνο

Μπουτάκια κοτόπουλου με ντομάτες και ελιές στο φούρνο

Ένα πολύ απλό κι εύκολο φαγητό για να φτιάξετε ξανά και ξανά για οικογενειακά και φιλικά τραπέζια. Οι ντομάτες σε κομμάτια, μαζί τα υπόλοιπα λαχανικά, το θυμάρι, το βασιλικό και τον δυόσμο, θα δώσουν μια μυρωδάτη συμφωνία στο πιάτο. 

Υλικά

  • 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 μικρά κολοκύθια, κομμένα σε φέτες 
  • 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα δύο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. φύλλα διόσμου
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τις ελιές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, μπούκοβο και θυμάρι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου και ψήνουμε στους 180. Αν δούμε ότι τα λαχανικά κινδυνεύουν να αρπάξουν σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε τα μπουτάκια να βγουν ροδοκόκκινα. 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου.
 

Πηγή: arttable

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο