Σπαγετάδα φούρνου με μπεσαμέλ και κιμά

Σπαγετάδα  φούρνου με μπεσαμέλ και κιμά

Αυτά τα μακαρόνια είναι νόστιμα και πανεύκολα. Θυμίζουνε αρκετά το παστίτσιο με την διαφορά ότι στον κιμά έχουμε μπέικον ενώ επίσης τα μακαρόνια είναι σπαγγέτι και λεπτά.

Υλικά

  • 350γρ. μακαρόνια
  • τριμμένη παρμεζάνα

για σάλτσα ντομάτας

  • 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 100γρ. μπέικον
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 1 βάζο σάλτσα ντομάτας (400γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
  • λίγο νερό
  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • δενδρολίβανο
  • πάπρικα
  • σκόνη τσίλι

για  τη μπεσαμέλ

  • 20γρ. βούτυρο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 250 ml γάλα
  • αλατοπίπερο
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το πελτέ και ανακατεύουμε με λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το αφήνουμε να λιώσει.

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Χτυπάμε το αλεύρι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Χτυπάμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε μέσα την σάλτσα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 έως 180°C λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο