Μοσχαράκι με πιλάφι

Μοσχαράκι με πιλάφι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι) κομμένο σε μερίδες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ (αν θες)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 6 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 ξυλάκι κανέλλα (προαιρετικά)

για το ρύζι

  • 1½ ποτήρι ρύζι για πιλάφι
  • 4 ποτήρια νερό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και τα σωτάρουμε 8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την ζάχαρη, ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας, βάζουμε και το ξύλο κανέλας (αν σας αρέσει, προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 60 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Για το ρύζι, βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και λίγο πιπέρι, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε  την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να παραμείνει σπυρωτό.

Πηγή: kissthecook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο