Κοτόπουλο ’’μουσταρδάτο’’ με μανιτάρια & κρέμα γάλακτος

Κοτόπουλο ’’μουσταρδάτο’’ με μανιτάρια & κρέμα γάλακτος

Ένα άκρως γευστικό και κλασσικό πια για τα ελληνικά δεδομένα φαγητό. Η σάλτσα είναι δοκιμασμένη και με σίγουρη επιτυχία. Μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με άλλα μυρωδικά ή άλλα υλικά όπως ροκφόρ και κολοκυθάκια σε φέτες.

Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι ή πουρέ.

Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και μουστάρδα. Απολαυστικό…

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου κατά μήκος και τα χτυπάμε ώστε να έχουν πάχος 1 εκατοστού. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλου στο αλεύρι, τινάζοντας το περιττό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το θυμάρι. Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα, την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αναμειχθούν καλά. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών στην κορυφή.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο