Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • 1 κιλό ψωμί κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο ή 2 κ.σ ξερό τριμμένο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κ.γ κανέλλα
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο + 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ ζάχαρη κοφτή
  • 1 κ.σ πάπρικα
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο παραπάνω για το λάδωμα του ταψιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε 4 φέτες ψωμί και το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί το κράσι και στίβουμε καλά με τα χέρια μας χωρίς να χαλάσουμε τις φέτες.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμιγείουμε το κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα 50 ml ελαιόλαδο, 2 αυγά, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι, τη κανέλλα, τη 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο και το δυόσμο.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί. Στρώνουμε το ταψί με φέτες ψωμιού έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του και από πάνω απλώνουμε ισομερώς το μείγμα του κιμά.Αραδιάζουμε τις φέτες της ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το υπόλοιπο μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε το κασέρι σε όλη την επιφάνεια. Χτυπάμε τρία αυγά και περιχύνουμε την επιφάνεια του ταψιού.Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
 

Πηγή: mykonosdaily

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο