Κλασικό σνίτσελ και πατάτες με καπνιστή πάπρικα

Κλασικό σνίτσελ και πατάτες με καπνιστή πάπρικα

Παραδοσιακό πιάτο της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας που με όποια γαρνιτούρα και να συνδυαστεί είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι. Εδώ το σερβίρουμε με νόστιμες πατάτες φούρνου.

Υλικά

  • 4 χοιρινά σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα
  • 1 κιλό πατάτες, μέτριου ή μικρού μεγέθους
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πανάρισμα
  • 2 αβγά χτυπημένα σε ομελέτα
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Για τις πατάτες
  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη (ή θυμάρι)
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό. Τις βράζετε για 30 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και την ανακινείτε να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα. Βάζετε τη λαμαρίνα στο φούρνο για να κάψει το λάδι.

Κόβετε τις πατάτες στη μέση, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύετε προσεκτικά με τα χέρια. Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο με το καυτό ελαιόλαδο και με ιδιαίτερη προσοχή, ρίχνετε τις πατάτες. Τις απλώνετε και επαναφέρετε τη λαμαρίνα στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χρυσίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύετε μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα.

Ετοιμάζετε τα σνίτσελ: Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. μπάτη, πλάστη) για να λεπτύνουν και να απλώσουν. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά.

Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό. Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ηλιέλαιο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρετε αμέσως με τις πατάτες προσθέτοντας τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip: Αν χρησιμοποιήσετε βιολογικές πατάτες, μπορείτε αφού τις βουρτσίσετε και τις ξεπλύνετε καλά να τις μαγειρέψετε με τη φλούδα τους.

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο