Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, καθαρισμένο καλά από τον χασάπη 
  • 1 φλιτζ. ξηρό κρασί λευκό
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο
  • φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κόντρα φιλέτο να μαριναριστεί μαζί με το κρασί, το δενδρολίβανο και το πιπέρι για 1 ώρα.

Βγάζουμε και σκουπίζουμε καλά. Αφήνουμε ένα τηγάνι-γκριλ να κάψει και ψήνουμε το κρέας 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά ή κατά βούληση.

Κόβουμε το κρέας σε ταλιάτα, δηλαδή σε λεπτές φετούλες, σερβίρουμε αμέσως μαζί με γλάσο από ξίδι μπαλσάμικο* ή με κάποια σάλτσα της επιλογής μας και τρίβουμε όσο φρέσκο πιπέρι επιθυμούμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

* Το γλάσο με μπαλσάμικο φτιάχνεται ως εζής: Σε βαριά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε 1 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο και 1 φλιτζ. μέλι.
Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει τελείως το μέλο. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει, ανακατεύοvτας πού και πού, ώσπου να πήζει ελαφρά, για 25 λεπτά περίπου.
Το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι. Το σερβίρουμε κρύο με όλα μας τα ψητά, αλλά το χρησιμοποιούμε και σαν μαρινάδα.