Μανιτάρια πανέ με σάλτσα ταρτάρ

Μανιτάρια πανέ με σάλτσα ταρτάρ

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σουπ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 3 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα

  • 3 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό ή ξινόγαλο
  • 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα light
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλυκ. κάπαρη τουρσί
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε, στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε στη μέση. Τα βάζετε σε ένα μπολ και μαρινάρετε τα μανιτάρια με το χυμό του λεμονιού και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι με αυγοδάρτη.

Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι και σε ένα τρίτο μπολ την τριμμένη φρυγανιά. Πρώτα ρολάρετε τα μανιτάρια στο αλεύρι έπειτα στο μείγμα του αυγού και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Τα αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε ένα μπολ που έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ταρτάρ, αφού ψιλοκόψετε όλα τα υλικά τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη (την κάπαρη καλά θα ήταν πρώτα να την ξαρμυρίσετε για 10' σε χλιαρό νερό). Σερβίρετε τα παναρισμένα μανιτάρια συνοδεύοντας με τη σάλτσα ταρτάρ.

Πηγή: mirsini

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο