Πάπια γεμιστή με κιμά, ρύζι και κάστανα

Πάπια γεμιστή με κιμά, ρύζι και κάστανα

Υλικά

  • 1 παπάκι ολόκληρο γύρω στα 3½ κιλά
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κιμά
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 40 κάστανα ψητά, καθαρισμένα
  • 1 μήλο ψιλοκομμένο
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • ο χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 3/4 του φλιτζανιού ζωμό κρέατος έτοιμο ή σπιτικό
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας έτοιμο ή σπιτικό
  • 6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μέλι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε τη μισή μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τον κιμά και το ρύζι. Προσθέτετε το σπιτικό ζωμό βοδινού  και αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τα 10 κάστανα κομματιασμένα, το κουκουνάρι, το μήλο και το μισό χυμό λεμονιού. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα την κοιλιά του παπιού και ράβετε προσεχτικά για να συγκρατήσετε τη γέμιση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 °C.

 Ρίχνετε το ζεστό ζωμό κότας, ρίχνετε μέσα τα υπόλοιπα κάστανα και τα ζεματίζετε για 1΄-2΄. Τοποθετείτε το γεμιστό παπί σε ένα ταψί και το περιχύνετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη λιωμένη. Βάζετε γύρω γύρω τα υπόλοιπα ολόκληρα κάστανα με το ζωμό τους, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.

Ψήνετε τα παπάκι για 3 ώρες περίπου, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.  Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, χαμηλώνετε το φούρνο στους 200 °C, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και προσθέτετε λίγο μέλι πάνω στο παπάκι για να πάρει ωραίο  χρώμα. Σερβίρετε το παπάκι με τα κάστανα

 

Πηγή: icookgree

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο