Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό, μοσχάρι ή αρνί
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
  • 1 ½ κιλό σέλινο ή σελινόριζες ή και τα δύο
  • αλατοπίπερο

 για το αυγολέμονο

  • 2 κρόκους και 1 ασπράδι αβγού
  • ½ ποτηράκι χυμό λεμονιού1 κοφτή κουταλιά κορν-φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τις σελινόριζες, αν υπάρχουν, και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και 1 ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.Βράζουμε μπόλικο νερό και ζεματάμε το σέλινο για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε από το νερό και στραγγίζουμε σε τρυπητό. Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει, προσθέτουμε το σέλινο και το αλατοπίπερο.Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί. 

Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το λεμόνι, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σιγουρευόμαστε ότι το φαγητό μας έχει αρκετό ζουμί, αν όχι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. 

Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί του και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία. 

Το προσθέτουμε στο φαγητό μας, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αν έχουμε βάλει κορνφλάουρ, το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να διασπαστεί το κορν-φλάουρ και να πήξει ή σάλτσα.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο